Home | Info.Calendar | Aikido.Adulti | Aikido.Copii | Atletism.DFA | Stretching | TaiChi.Chuan | Sponsori.Parteneri | Biblioteca.FM
 

 

 
 
 
 
 
CLASA DE TAI CHI CHUAN & QI GONG
 
 
WUDANG TAICHI & YANG FAMILY TAICHI
 
 
 
Ziua
Orar
Profesor / Instructor
Marți
19.00 - 20.30  TAICHI și QIGONG
Prof. Dan Ene
Joi
19.00 - 20.30 TAICHI și QIGONG
Prof. Dan Ene
Sâmbătă*
07.30 - 08.30  ATLETISM și D.F.A.*
Prof. Dan Ene + Instuctori
Duminică
08.15 - 09.00  MEDITAȚIE și QIGONG
09.00 - 10.30  ARME
Prof. Dan Ene
 
 
Antrenamente se desfășoară în Sala de Sport a Colegiul Național Petru Rareș Piatra Neamț. Intrarea se face prin dreptul terenului de sport (baschet) din spatele Hotelului Ceahlăul.
 
* Antrenamentele de ATLETISM și D.F.A. se țin pe Stadionul Ceahlăul indiferent de anotimp, indiferent de starea vremii. Echipament obligatoriu, adecvat anotimpului și condițiilor meteo.
 
 
BIBLIOTECA.FM - DESCARCĂ SUPORTUL VIDEO PENTRU STUDIUL TĂU
FIȘĂ ÎNSCRIERE TAI CHI CHUAN
NORME DE SECURITATE ŞI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ
 
 
 
 
 
 
Ce este TAI CHI CHUAN-ul (Neijiaquan)?
 
Excesiv popularizat doar ca o formă de exercițiu pentru sănătate și mai puțin sau deloc ca artă marțială, TAI CHI CHUAN-ul este practică marțială care are ca principii de bază, filozofia taoistă exprimată în clasicele lucrări Yi Jing și Dao De Jing. TAI CHI CHUAN-ul este o artă marțială internă chineză, apărută și dezvoltată la poalele Munților Wudang în renumitele mânăstiri ale călugărilor taoiști. De-a lungul secolelor, TAI CHI CHUAN-ul de Wudang (Neijiaquan), iese din spațiul sever al mânăstirilor taoiste și odată predat familiilor de nobili chinezi de la acea vreme, începe să dobândească alte valențe decât cele originale, dezvoltând în paralel nenumărate Școli de Taiji. Așa se face că după mai bine de 1000 de ani de istorie Taiji, în clipa de față, în China s-au cristalizat în afara Taiji-ului de Wudang, cinci mari Școli de Taiji: Chen; Yang; Wu-Hao; Wu; Sun.

Astăzi, TAI CHI CHUAN-ul este cunoscut pe mapamond sub diferite denumiri ca: Neijiaquan, Tai Chi Chuan, TaiJi Quan. În lumea artelor marțiale, TAI CHI CHUAN-ul este recunoscut atât pentru eficiența sa în luptă cât și pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Tradus, TAI CHI CHUAN, însemnează "boxul marelui principiu". Occidentalii, mai aplecați spre valențele terapeutice ale acestei arte marțiale, au numit TAI CHI CHUAN-ul ... "Meditația în Mișcare". TAI CHI CHUAN-ul este o artă marțială care te apropie mult de corp și de natura-ți primordială. Practica acestei arte are ca principale obiective: creșterea forței naturale; dezvoltarea unei stări superioare de relaxare și răspuns intuitiv la lumea exterioară; dobândirea unor abilități de luptă; aducerea practicantului într-o stare superioară de focalizare; disciplină; echilibru; elasticitate și mobilitate musculo-articulară.
 
TAI CHI CHUAN-ul îți întărește corpul, dă încredere spiritului prin autocontrolul minții, astfel încât la o vârstă înaintată, poți avea corpul unui tânăr și înțelepciunea unui apreciabil maestru. În Academia Mizuno, în clipa de față, se studiază două curente fundamentale de TAI CHI CHUAN, respectiv Școala Wudang și Școala Familiei Yang.Echipamentul necesar: o saltea fitness pentru mobilitate, un prosop, sticlă 1/2l apă, espadrile ori papuc sport cu talpă cât mai plată, costum de TAI CHI CHUAN (ifu). Cine nu are ifu, va purta bluză cu mânecă lungă, pantalon lung de bumbac. Echipamentul trebuie să fie larg și comod. Armele specifice acestei practici, vor fi procurate de fiecare elev în parte, odată cu avansarea în programa de studiu.
   
   
   
   
   
   
   

site actualizat în 01 octombrie 2019
copyright © 2007–2019, forum mizuno piatra neamț - toate drepturile rezervate