Home | SCOALA.DE.VARA | Info.FM | Aikido.Adulti | Aikido.Copii | Atletism.DFA | Stretching | TaiChi.Chuan | Sponsori.Parteneri | Biblioteca.FM
 

 

 
 
 
 
 
CLASA DE AIKIDO COPII
 
 
AIKIDO & ATLETISM ȘI D.F.A.
 
 
 
Ziua
Orar
Profesor / Instructor
Luni
17.30 - 18.30  Grupa 1 (5 - 7 ani)
18.30 - 19.30  Grupa 2 (8 - 12 ani)
Prof. Dan Ene
Miercuri
18.30 - 19.30 ATLETISM și D.F.A.* (G1+G2)
Prof. Dan Ene
Vineri
17.30 - 18.30  Grupa 1 (5 - 7 ani)
18.30 - 19.30  Grupa 2 (8 - 12 ani)
Prof. Dan Ene
 
 
Vârsta minimă de înscriere - 5 ani. Antrenamentele se țin în Sala de Sport a Școlii Generale Nr.3 din Piatra Neamț, Str. 22 Decembrie, Nr.1. Echipament Dojo obligatoriu.
 
* Antrenamentele de ATLETISM și D.F.A. se țin pe Stadionul Ceahlăul indiferent de anotimp, indiferent de starea vremii. Echipament obligatoriu, adecvat anotimpului și condițiilor meteo.
 
 
FIȘĂ ÎNSCRIERE AIKIDO - COPII
NORME DE SECURITATE ŞI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ
 
 
 
 
 
 
Este recomandat Aikido pentru copilul dumneavoastră?
 
Aikido, poate fi practicat de către cei mici începând cu vârsta de minim 5 ani, vârstă de la care copilul relaționează adecvat, începând a-și construi bagajul de priceperi-deprinderi psiho-motrice atât de necesare cunoașterii sinelui și a reprezentării lumii înconjurătoare. Programul lecțiilor săptămânale este suficient în realizarea unei încărcături educaționale ideale. În Grădința de Aikido, cei mici, vor deprinde elemente tehnice din cele două școli de artă marțială care se predau în academie, respectiv Aikido și Taiji Quan (KungFu), în plus vom acorda o mare atenție învățării elementelor din atletism, gimnastică, jocuri sportive, tir cu arcul.
 
Echipamentul Aikido pentru cei mici este compus din keigogi (costumul de aikido), papuci, prosop, sticlă 1/2l apă. Cine nu are keigogi, va purta bluză bumbac cu mânecă lungă, pantalon lung de bumbac, șosețică în picoare. Fiecare practicant este obligat a se prezenta la fiecare antrenamentele cu echipamentul cerut.
Ce descoperă copilul prin Aikido?
Descoperă stăpânirea de sine și priceperea; descoperă linia unei discipline; descoperă echilibrul interior și exterior; descoperă limitele și potențialul propriului corp în raport cu cel al partenerilor de antrenament; descoperă o lume construită pe etică; descoperă colegialitatea, întrajutorarea, spiritul de echipă; descoperă dăruirea și nevoie continuă de perfecțiune și perfecționare.
 
Beneficiile aduse de practica Aikido
Prin Aikido, copilul accede la o educație armonioasă și sănătoasă, bazată pe atitudine și aptitudine. Timid, fricos, ori că e prea curajos sau lipsit de control, va învăța să își canalizeze în mod pozitiv energiile, instinctele, trăirile, copilul căpătând încredere în el și în cei asemenea lui. Indiferent de structura lui de personalitate, de caracter și comportament, indiferent de nivelul lui de performanță psihică și fizică, copilul practicant de Aikido reușește să-și afirme propria structura unitară. Aikido, prin caracterul non-agresiv, prin tehnicile de ieșire fără violență din situațiile dificile, devine una dintre cele mai evoluate sisteme de educație nonformale (extra-școlară) a copilului dumneavoastră. Prin Aikido, copilul va învăța să interacționeze și să socializeze cu cei din jurul lui. Ordonat, dăruit efortului și muncii, copilul va învăța ce este simplul, naturalul și firescul vieții ... adică Armonia.
   
   
   
   
   
   

site actualizat în 13 iunie 2020
copyright © 2007–2020, forum mizuno piatra neamț - toate drepturile rezervate