Aikido Copii

 

Home | Aikido | T'ai Chi | Aikido Copii | TFClaSS | Informatii Utile | dan.ene.FAT

 

   
   
 
 
AIKIDO COPII
 
 
 
 
informații ce țin de startul în noul sezon 2021-2022
 
LUNI
MIERCURI
VINERI
18.oo - 19.oo
18.oo - 19.oo
18.oo - 19.oo
 
 
 
 
 
Antrenamentele se desfășoară în Sala de Sport a Școlii Gen. Nr.3 din Piatra Neamț, Strada Paharnicului 3.
Localizare: https://goo.gl/maps/XmaSv2239JJ8pkkN6
 
Vârsta minimă de înscriere - 8 ani - pentru cursanții care nu sunt înscriși în Academia FM, înscrierea se va face în urma unei preînscrieri care va conține: numele și prenumele cursantului, vârsta, data nașterii -
toate aceste date fiind transmise printr-un e-mail la adresa mizuno.romania@gmail.com
 
Echipament obligatoriu la fiecare antrenament - keigogi (costumul de aikido/judo), papuc de casă, prosop, sticlă 1/2l apă. Cine nu are keigogi, va purta bluză bumbac cu mânecă lungă, pantalon lung de bumbac. Copiii vor avea în picioare în mod obligatoriu o șosetă curată cu talpă antiderapantă. La fiecare antrenament echipamentul trebuie să fie curat și îngrijit; altfel, cursantul riscă să nu fie primit în lecție.
 
 
ACTE NECESARE ÎNSCRIERII SI ACTIVĂRII ÎN SEZONUL 2020 - 2021
 
FIȘĂ ÎNSCRIERE AIKIDO COPII
 
NORMELE DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ
 
REGULAMENT PREVENIRE SARS-COV.2
 
ORDINUL MTS-MS/APRILIE 2021
   
 
Este recomandat Aikido pentru copilul dumneavoastră?
 
Aikido, poate fi practicat de către cei mici începând cu vârsta de minim 8 ani, vârstă de la care copilul relaționează adecvat, începând a-și construi bagajul de priceperi-deprinderi psiho-motrice atât de necesare cunoașterii sinelui și a reprezentării lumii înconjurătoare. Programul lecțiilor săptămânale este suficient în realizarea unei încărcături educaționale ideale. În Clasa de Aikido, cei mici, vor deprinde elemente tehnice din cele două școli de artă marțială care se predau în academie, respectiv Aikido și Taiji Quan (KungFu), în plus vom acorda o mare atenție învățării elementelor din atletism, gimnastică, jocuri sportive, tir cu arcul.

Ce descoperă copilul prin Aikido?
Descoperă stăpânirea de sine și priceperea; descoperă linia unei discipline; descoperă echilibrul interior și exterior; descoperă limitele și potențialul propriului corp în raport cu cel al partenerilor de antrenament; descoperă o lume construită pe etică; descoperă colegialitatea, întrajutorarea, spiritul de echipă; descoperă dăruirea și nevoie continuă de perfecțiune și perfecționare.

Beneficiile aduse de practica Aikido
Prin Aikido, copilul accede la o educație armonioasă și sănătoasă, bazată pe atitudine și aptitudine. Timid, fricos, ori că e prea curajos sau lipsit de control, va învăța să își canalizeze în mod pozitiv energiile, instinctele, trăirile, copilul căpătând încredere în el și în cei asemenea lui. Indiferent de structura lui de personalitate, de caracter și comportament, indiferent de nivelul lui de performanță psihică și fizică, copilul practicant de Aikido reușește să-și afirme propria structura unitară. Aikido, prin caracterul non-agresiv, prin tehnicile de ieșire fără violență din situațiile dificile, devine una dintre cele mai evoluate sisteme de educație nonformale (extra-școlară) a copilului dumneavoastră. Prin Aikido, copilul va învăța să interacționeze și să socializeze cu cei din jurul lui. Ordonat, dăruit efortului și muncii, copilul va învăța ce este simplul, naturalul și firescul vieții ... adică Armonia.
 
La împlinirea vârstei de 13 ani, copilul dumneavoastră va avea continuitate în practica lui, el fiind automat transferat în Clasa de Aikido, clasă destinată vârstelor mai mari de 13 ani.
   
 
CARTE AIKIDO PENTRU CEI MICI
 
Ghidul Începătorului de Aikido
 
 
 
   
Drepturile de autor sau alte declarații de proprietate sunt aici.
Pentru probleme sau întrebări legate de acest web-site, contactați Dan.Ene - 0723.511.333
ultima actualizare - 12 septembrie 2021