AIKIDO & SELF-DEFENSE

 

Home | TF CLASS | AIKIDO & SELF-DEFENSE | T'AI CHI | STRETCHING | MEDITATIE & QIGONG | KEN CLASS | CALENDAR & NEWS | LIBRARY

 

   
   
 
 
AIKIDO & SELF-DEFENSE
 
 
Clasa de Aikido și Autoapărare
 
 
 
 
 
ORARUL CLASELOR
GRUPA DE VÂRSTĂ
MARȚI
VINERI
Grupa + 14 ani
AIKIDO
2o.oo - 21.oo
SELF-DEFENSE
2o.oo - 21.oo
 
 
 
 
 
Antrenamentele se desfășoară în Sala VIBE Piatra Neamț, strada Bradului Nr.1.
Localizare: https://goo.gl/maps/FRxgEgrRpAfJ76yr6
 
Vârsta minimă de înscriere - 14 ani.
 
La fiecare antrenament, practicantul se va prezenta cu următorul echipament: keigogi (costumul de aikido sau judo), papuc sport, prosop, sticlă 1/2l apă. Cine nu are keigogi, va purta bluză bumbac cu mânecă lungă, pantalon lung de bumbac. Armele necesare pentru antrenament: cuțit din lemn (tanto), baston din lemn (jo), sabie din lemn (bokken), katana în cazul elevilor avansați, toate transportate și ținute într-o husă. Este interzis a se purta armele la vedere.
 
  POLITICA FINANCIARĂ - TAXE ȘI COTIZAȚII:
 
- cotizația lunară per cursant este de 200 lei;
- taxa anuală per cursant este de 100 lei;
- la fiecare cursant în plus, membru din aceeași famlie, cotizația este de 50% din cotizația de bază;
- cotizația lunară se achită anticipat lunii în care se desfășoară activitatea, cel mai târziu 30/31 din calendar;
- taxa anuală se achită de orice cursant între 01 și 20 ale lunii februarie an curent;
- având în vedere că în perioada stării de urgență/alertă, numărul de cursanți prezenți în sală este limitat de lege, condiția achitării este și condiția înscrierii în luna următoare.
 
  ACTE NECESARE ÎNSCRIERII / ACTIVĂRII ÎN SEZONUL 2020 - 2021
  FIȘĂ ÎNSCRIERE AIKIKAI + 14 ani
  FIȘĂ ÎNSCRIERE SELF-DEFENSE
  NORMELE DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ
  ORDINUL MTS-MS/780/2020
  ORDINUL MTS-MS/872/2020
  REGULAMENT PREVENIRE SARS-COV.2
   
  DESPRE AIKIDO
 
● Cine poate practica Aikido? Vârsta minimă de înscriere în Școala de Aikido este de 14 ani. Limită maximă de vârstă nu există. Aikido este o artă ușor de practicat până la cele mai respectabile vârste, recomandată atât bărbaților cât și femeilor. Se învață ușor și, odată asimilat, devine un nou mod de viață.
● Echipamentul Aikido - este compus din keigogi (costumul de aikido sau judo), papuci, prosop, sticlă 1/2l apă. Cine nu are keigogi, va purta bluză bumbac cu mânecă lungă, pantalon lung de bumbac. Fiecare practicant de Aikido este obligat ca la antrenamentul de Vineri și cel de Duminică (Școala de Sabie), să se prezinte cu următoarele arme: cuțit din lemn (tanto), baston din lemn (jo), sabie din lemn (bokken), katana în cazul elevilor avansați, toate transportate și ținute într-o husă. Este interzis a se purta armele la vedere.
● Ce este Aikido? Înainte de toate, Aikido este o filosofie exprimată prin mișcare, un mod de a te cunoaște, o metodă de cultivare a spiritului, de dobândire a unui bun autocontrol și echilibru. Considerată o disciplină internă, totalmente necompetițională, Aikido este arta marțială japoneză fondată de marele maestrul Morihei Ueshiba (1883-1969). Aikido se bazează pe utilizarea forței, a energiei și mișcărilor adversarului prin aplicare de procedee preponderent articulare în combinație cu eschivele realizate prin tai-sabaki (pivotările în arc de cerc). În Aikido, tehnicile se finalizează prin proiectări, fixări, luxări, strangulări ori lovituri. Aikido este o adevărată școală, fiind o esență a unei evoluții normale a școlilor de  artă marțială Takeda-Ryu & Daito-Ryu. Originile Aikido se află în formele de Aiki-Jujitsu și în practicile marțiale de sabie-suliță, utilizate de temuții și cruzii samurai Aizu din Japonia medievală. Practicat corect, Aikido este înfiorător de eficient. Dacă până la Aikido, artele marțiale nipone erau mai mult preocupate de eficiență, suplețe, reacție spontană, odată cu nașterea Aikido, arta marțială niponă redobândește o esență demult pierdută în lungul drum al evoluției acestor arte - aici fiind vorba despre interna alchimie a desăvârșirii. Exersând asuduu Aikido, practicantul descoperă principiile de non-rezistență, moliciunea, tehnicile rotunde, utilizarea intenției, energiei și forței adversarului, Aikido având puternice și ascunse legături cu fundamentalele stiluri interne de origine chineză, cum ar fi Chin-Na, Taiji Quan-ul, Baguazhang-ul ori Xing-Yiquan. Textual, Aikido înseamnă „calea armonizării energiei” și privit în sinteză, reprezintă un stil de luptă pur defensiv. Spre sfârșitul vieții, fondatorul Aikido și intitulat arta ... Calea Iubirii și Păcii.
● Filozofia Aikido - Aikido este o alchimie internă, practica ei asigurând uniunea trupului, minții și sufletului, în final, exercițiul conducând la perfecționarea și desăvârșirea omului, prin înțelegerea superioară a ceea ce noi numim "luptă". Aikido, preocupată de exercițiul non-agresiunii, preocupată de dobândirea armoniei, angajează practicantul spre o viziune holistică asupra ființei sale și a lumii înconjurătoare. Odată cu rutină antrenamentului, practicantul de Aikido, fuzionează cu firescul, naturalul și simplul lucrurilor, faptelor și făpturilor. O astfel de ipostază, dezvăluie practicantului de Aikido, clarviziune, coerență, stabilitate, "Cale" (Do-ul) AiKi ducând corpul, spiritul și mentalul dincolo de limite, drum la capătul căruia se va regăsi pe sine, mai senin, mai înțelept. În Aikido există trei tipuri de antrenament: ● cel al armonizării mentalului cu activitatea tuturor lucrurilor, faptelor și făpturilor din univers; ● cel al armonizării corpului cu activitatea tuturor lucrurilor, faptelor și făpturilor din univers; ● cel care face ca Ki-ul să se armonizeze cu activitatea tuturor lucrurilor, faptelor și făpturilor din univers. Adevăratul practicant de Aikido e acela care atinge simultan aceste trei componente, nu numai în antrenament și Dojo, ci și în oricare alt moment al vieții sale. Această stare supremă, Morihei Ueshiba a numit-o "UNITATE", unitate care naște în om puteri și virtuți inalterabile. Căldura, Lumina și Puterea, sau altfel spuse, Iubirea, Adevărul și Pacea, toate vor fi vibrațiile acelui spirit realizat pe deplin.
 
 
   
   
   
   
 
 
 
   

Copyright or other proprietary statement goes here.
For problems or questions regarding this Web site, contact Dan.Ene - 0723.511.333
ultima actualizare - 09 noiembrie 2020